Το Πανεπιστημιακό άσυλο προστατεύει αναρχικούς τρομοκράτες

Το Πανεπιστημιακό άσυλο προστατεύει αναρχικούς τρομοκράτες

Αρ. Πρωτ. 10531/25.05.2010

Προς Υπουργό:

- Προστασίας του Πολίτη

Σε χώρο παρανομίας και παραγωγής τυφλής βίας έχουν μετατραπεί πολλά πανεπιστημιακά ιδρύματα, καλυπτόμενα από το πέπλο του ασύλου που τα προστατεύει. Αρκετές συμμορίες αναρχικών, εκμεταλλευόμενοι το καθεστώς του ασύλου που διέπει τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, προχωρούν συνεχώς σε καταστροφές και βανδαλισμούς εντός των χώρων αυτών με αποτέλεσμα οι ζημιές που προκαλούνται να είναι ανυπολόγιστες και φυσικά να τις επωμίζεται ο Έλληνας φορολογούμενος.

Η ηρεμία του πανεπιστημιακού ασύλου διαταράσσεται συνεχώς, την ώρα που θα έπρεπε να αποτελεί χώρο ελεύθερης διακίνησης ιδεών, γνώσης και έρευνας. Ομάδες αναρχικών, όμως προστατευόμενοι από αυτό το καθεστώς, διαπράττουν αξιόποινες πράξεις, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και ανθρώπινες ζωές.

Καλλιεργείται, λοιπόν, ένα κλίμα αρνητικό, το οποίο διαστρεβλώνει την πραγματική έννοια του Πανεπιστημίου και το ταυτίζει με συμπλοκές, με συμμορίες αναρχικών και τρομοκρατών. Οφείλει, επιτέλους, το αρμόδιο Υπουργείο να αφήσει την ατέρμονη συζήτηση περί Πανεπιστημιακού ασύλου και να επιβάλλει το νόμο, διαφυλάττοντας παράλληλα και την ασφάλεια τω πολιτών και κατ' επέκταση την κοινωνική συνοχή. Δεν είναι δυνατόν εν έτει 2010 το Ελληνικό Πανεπιστήμιο να αποτελεί άντρο και ορμητήριο αναρχικών, στοχοποιώντας συμπολίτες μας, την ώρα που θα έπρεπε να αποτελεί χώρο, μέσα στον οποίο προάγεται η γνώση, η έρευνα, η ελεύθερη διακίνηση ιδεών.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Τι μέτρα προτίθεται να λάβει το αρμόδιο Υπουργείο, έτσι ώστε να διαφυλάξει την κοινωνική ηρεμία, που συνεχώς διαταράσσεται από άτομα που εκμεταλλεύονται και κρύβονται πίσω από το Πανεπιστημιακό άσυλο;

Απάντηση Υπουργείου